maandag 11 juni 2012

Battle: Essence VS MaxFactor mascara


Vandaag weer een leuke battle! Twee mascara's, iedereen weet wel hoe moeilijk je 'de perfecte mascara' kan vinden. Als die bestaat... maar hier dus een budget one, en een duurdere variant! Benieuwd wie er wint? Rimmel of Essence?
Laten we dan maar meteen met de prijs beginnen: de MaxFactor mascara is 17,90 en die van Essence slechts 1,95 euro. Een behoorlijk verschil! Essence wint hiermee.


MaxFactor bevat 13,1 ml. Het is een standaard zwarte verpakking, wat ik gewoon mooi vind. Ik vind zelf de verpakking niet echt handig opbergen, daar moet ik eerlijk in zijn. Het borsteltje is vrij dik, waarmee je dus al je wimpers meeneemt.


De Essence mascara bevat 8ml, dus dat is wel wat minder! De verpakking is vrolijker, maar voor mij hoeft dat niet echt voor een mascara, deze is wel handiger om op te bergen. Het borsteltje is minder dik.Als je de borsteltjes met elkaar vergelijkt, zie je duidelijk verschil. Ik vind het flexibele van de Essence borstel totaal niet fijn. Als je uitschiet gaat heel dat borsteltje mee... nee, voor mij voegt dat niks aan het borsteltje toe. Dus mijn voorkeur gaat qua borsteltje uit naar de MaxFactor mascara, de verpakking ook, maar qua handigheid van verpakking wint Essence.MaxFactor


Essence

Ik probeerde dit zo goed mogelijk op de foto te zetten, maar helaas klontert de mascara van Essence behoorlijk bij mijn wimpers. Bij die van MaxFactor heb ik dat toch veel minder. Ook moest ik bij Essence meer laagjes aanbrengen, terwijl ik dat deed klonterde die dus. Jammer, Essence! MaxFactor wint dus qua mascara.

Who is the winner? Jep, de dure wint: MaxFactor! Hoe jammer ik het ook vind (Essence blijft veel goedkoper), dit is geen vervanging voor mijn geliefde mascara. Ik wil er wel even bij zeggen dat Essence wel gewoon een prima mascara is, maar ik hou persoonlijk gewoon niet van klontjes/wimpers die aan elkaar kleven.

Heb jij al een keer Essence mascara's gebruikt?7 opmerkingen:

 1. Die van Maxfactor is inderdaad mooier. Ik heb zelf nog nooit een Essence mascara gebruikt. Ik hou het op me trouwe Maybellini. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij werkt die van essence echt fantastisch, misschien is het ook afhankelijk van je wimpers? Dit is wel echt mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan inderdaad aan mijn wimpers liggen, haha :)

   Verwijderen
 3. hele leuke battle! ik heb maxfactor nog nooit geprobeerd. Gebruik al een tijdje eccense en die is opzich wel te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van Maxfactor ziet er erg mooi uit! :) Jammer dat Essence zo klontert..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die van Essence en die klontert bij mij totaal niet, vind hem erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maxfactor ziet er echt beter uit, maar ik ben echt zo'n koopjes jager dus koop ik eigenlijk nooit echte dure merken. Leuke blog ook.
  Liefs, Mi-lou

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...