maandag 2 september 2013

Back To School | Study Tips


Ik heb er een hekel aan, leren. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben en heb daarom vandaag een aantal tips om leren makkelijker te maken. Lees snel verder!


Tip 1: Plannen


Je tijd goed indelen en plannen is misschien wel de belangrijkste tip voor het leren. Ik plan bijna alles, omdat het overzichtelijkheid en rust geeft. Een hulpmiddel bij het plannen is dit leuke 'To Do' boekje van de HEMA, ook is het belangrijk dat je je agenda goed bij houd. 

Tip 2: Leuke schoolspullen


Vrolijke schoolspullen hebben kan helpen bij het maken van aantekeningen etc. Maak belangrijke begrippen een ander kleurtje zodat het er leuk uitziet, maar ook opvalt waardoor je het misschien wel makkelijker onthoud. 

Tip 3: Flashcards


Flashcards zijn kleine kaartjes waar op je aan de voorkant het begrip schrijft en aan de achterkant wat het betekent. Zo kan je makkelijk en snel alle begrippen doornemen en deze kaartjes kan je overal mee naar toe nemen om alles nog een keertje door te kijken. 


Tip 4: Maak Samenvattingen


Ik maak bijna altijd een samenvatting. Een samenvatting is een stukje tekst waarin de belangrijkste begrippen etc. staan omschreven. Op deze manier leer je nooit te veel en kan je alles goed op een rijtje zetten. Dit geeft wederom overzichtelijkheid. 

Tip 5: Opgeruimde werkplek


Een opgeruimde werkplek voorkomt veel stress, tenminste bij mij dan. Als je werkplek opgeruimd is is alles makkelijk te vinden en kan je je werk goed ordenen. 

Tip 6: Maak het gezellig


Pak je favo drinken, doe je comfy kleding aan, doe je haar in een staart en zet je lekkerste geur kaars aan. Zo ben je helemaal zen en relaxed om aan de slag te gaan met je huiswerk. 

Dit zijn tips die mij helpen om goed te leren, hopelijk heb jij er wat aan! 

Wat zijn jouw study tips?
10 opmerkingen:

 1. leuk artikel !Waar heb je dat gebloemde kaftpapier vandaan ? Superleuk namelijk, dit is mijn eerste jaar :')
  Liefs,
  Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik heb mijn kaftpapier van de Hema, succes met je eerste jaar!

   Verwijderen
 2. Goed artikel! Zeker de tip om je werkplek opgeruimd te houden is echt een geweldige tip, ik kan nooit goed werken als mijn bureau vol staat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips. Ik maak het ook altijd gezellig als ik ga leren. Kaarsje aan, geurolie aan :) !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...