donderdag 3 januari 2013

Movies of the month

Tumblr_mfkiikvjmu1qlg6tao1_500_large

December is voorbij gevlogen zoals jullie wel gemerkt hebben. Veel films heb ik de afgelopen tijd niet gekeken, maar er zaten wel een paar leuke bij! Costa!


Janet (Georgina Verbaan), een buitenbeentje, mag voor het eerst zonder ouders op vakantie, maar dan wel met haar oudere zus Angela (Peggy Jane de Schepper) en diens vriendinnen Maureen (Anniek Pheifer) en Joyce (Nadja Hüpscher). Ze vertrekken voor 2 weken naar Salou in Spanje. Hier lopen ze al snel de proppers Rens (Daan Schuurmans), Frida (Katja Schuurman), Tommy (Kürt Rogiers) en Björn (John Wijdenbosch) tegen het lijf. Dit team van 4 proppers moet ervoor zorgen dat hun nachtclub "De Costa" elke avond weer bomvol zit.

Een hele oude film (van 2001!), maar met veel bekende Nederlanders die vrijwel iedereen kent. Ik hou van deze film, hij zit vol drama, romantiek en jaloezie. Pas geleden weer gekeken en ik vind hem nog steeds erg leuk. Gewoon het verhaal, echt Nederlands. Yeah, I like it. Hier op Youtube is trouwens de gehele film is bekijken.

Cijfer: 8,8

88 Minutes


De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.

Weer een aardig oude film, een thriller. Dit gaat over een man die te horen krijgt dat hij nog 88 minuten te leven heeft. Een leuke, maar ook spannende thriller. En ik was ook erg benieuwd wie daar nou achter zat! Dat vind ik zelf altijd leuk aan thrillers, aan het einde kom je pas echt te weten hoe het in elkaar zit. Dat was dus bij deze film ook zo. Ik vond het einde ook erg goed en waarom het nou 88 minuten waren. Kortom: een goede, leuke thriller.

Cijfer: 8,2

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2

Bella moet wennen aan haar nieuwe leven als vampier, maar ook als moeder. Haar dochter Renesmee is een bijzonder kind en dat is moeilijk geheim te houden. Zodra de Volturi horen van haar bestaan, vertrekken ze naar het stadje Forks om de familie uiteen te halen. Edward en de andere Cullens gaan op zoek naar hulp en vinden die bij Jacob en een aantal vampierenclans. Samen maken ze zich ze op voor de confrontatie die hun lot voorgoed zal bepalen.
Samen waren wij vorige week naar de bioscoop geweest om naar Breaking Dawn Part 2 te gaan van Twilight. Vorig jaar gingen we ook naar part 1, dus part 2 was natuurlijk vanzelfsprekend. Hoe zou Bella zijn als vampier? Ik vond deze film zelf erg leuk, maar ik hou ook wel van de Twilight Saga. Hij was naar mijn idee minder langdradig dan de vorige films of dat komt gewoon door de bioscoop. Er zat ook één verrassend stuk in, waar heel de bioscoop van op keek en wij ook! 

Cijfer: 8,0

Honeyz


Twee beste vriendinnen verstoppen zich na sluitingstijd in een luxe warenhuis om 's nachts een schoolverslag te schrijven. De serieuze Renske wil meteen aan het verslag beginnen, terwijl de populaire Eva heel andere plannen heeft. Eva wil feesten en helemaal los gaan: alle merkkleren passen, een parfumgevecht houden en elkaar sexy opmaken met de duurste make-up. Renske is daarentegen heel netjes opgevoed en durft dat allemaal niet, maar Eva laat zich niet tegenhouden. Dan wordt Renske's grootste nachtmerrie werkelijkheid... Tijdens het smullen van de aardbeientaarten worden ze betrapt door een reusachtige nachtbewaker. Betekent dit het einde van hun nachtelijke avontuur of kunnen ze de volgende morgen toch nog ongestraft vluchten?
De laatste film die ik heb gekeken deze maand is: Honeyz. Dit gaat over twee meiden die na sluitingstijd in de Bijenkorf zitten. Het is een langdradige film, maar toch vind ik hem wat hebben. Beetje gek doen na sluitingstijd, lijkt mij eigenlijk ook wel wat! Het einde is alleen heel erg dom, vind ik zelf.

Cijfer: 7,0

Dit waren de films die ik de afgelopen maand heb gezien, niet veel, maar er zaten wel een paar leuke films tussen.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...