donderdag 19 juli 2012

Tag: Beauty!


Ik zat zo eens rond te kijken op een paar blogs, en zag een leuke tag voorbij komen! De beautytag, altijd leuk als het over beauty gaat!Hoe oud was je toen je met make-up begon?

 Britt: Volgens mij was ik 10 jaar, toen deed ik wel eens wat mascara op. Niet echt heel veel, en ook niet eens vaak. Maar ik begon het wel leuk te vinden, ik maakte zelfs Youtube-filmpjes toen ik 11 was, haha! Ik heb die filmpjes twee jaar geleden (helaas) weer verwijderd, was eigenlijk wel weer nieuwsgierig hoe ik dat toen deed. Denk aan: vlogs, stashes, shoplogs. Haha, het was wel grappig als ik er aan terug denk.

Anouk: Van af klein kind speelde ik al eens met de lakjes en poeders van mijn moeder, maar echt make-up dragen deed ik pas rond mijn 12e.  Ik begoen met wat mascara en later kwam er oogpotlood bij. Zo ging het langzaam verder tot een hele ooglook waar ik op dit moment mee bezig ben. 

Hoe ben je met make-up begonnen?

Britt:Met een Essence waterproof mascara. Ik weet dat eigenlijk nog heel goed, het was volgens mij in groep 6. En ik ging met een vriendin een mascara kopen, ''onze eerste mascara''. Het was er eentje van Essence, maar we hadden een waterproof-versie gekozen. Later in de avond moest ik boenen om het er van af te krijgen, want ik had ook geen make-up remover! 

Anouk: Ik begon met van die hele goedkope oogschaduw's van Essence, ik kocht ze niet om het 'echt' te dragen, maar meer om mee te spelen. Ik weet nog wel wat mijn eerste mascara was, hij zat bij het Meiden Magazine. Die was niet echt goed, dus ik kocht een Essence mascara.

Essence-eyeshadow-its-up-to-you_large

Wat zijn enkele van je favoriete merken?

Britt: Catrice, Bourjois en Gosh. Catrice vind ik een onwijs goed budget merk. Ik heb al een aardige collectie, die steeds meer wordt. Eerst was mijn favoriete merk Essence, maar daar ben ik een beetje van afgezwakt, ik koop alleen nog maar dingetjes zoals nail-art spulletjes, maar voor de rest ga ik toch meteen kijken naar de andere schappen. Bourjois vind ik ook een fijn merk, ik heb er een foundation van (Flower perfection), en twee oogschaduws. Nog niet echt veel dus! De oogschaduw vind ik fijn werken, ik heb een smokey-eye paletje en die is echt mooi! Als laatste staat Gosh ook wel in mijn top. Gewoon, omdat het een fijn merk is met niet al te hoge prijzen.

Anouk: Eigenlijk hetzelfde als Britt, al ben ik niet zo kapot van Gosh. De lakjes zijn prima, maar het merk trekt me niet zo aan. Ook vind ik Catrice super! Ik heb er ook aardig veel van. Zo ben ik helemaal fan van de quatros oogschaduw's van Catrice. Ik heb er nu twee en ben nog van plan om de andere twee varianten te kopen. Ik heb nog niet zoveel van Bourjois, maar de Flower Perfection Foundation vind ik super goed! Ik draag hem bijna iedere dag.

Wat betekent make-up voor jou?

Britt: Een hobby! Ik hou er van om met make-up bezig te zijn, soms haal ik gewoon even mijn ooglook weg om een andere erop te doen. Omdat ik dat leuk vind! 

Anouk: Lol! Haha, ik heb gewoon plezier in het opdoen van make-up. Het is grappig (maar soms ook frustrerend ) om te zien dat je mega ingewikkelde ooglook is mislukt. Het lukke van de ooglook waar je al een tijdje op hebt geoefent is ook erg leuk! Eigenlijk zie ik het ook als een soort hobby.

Als je maar 4 producten op je gezicht zou mogen dragen, welke zouden dat dan zijn?

Britt: Mascara, eyeliner, oogschaduw en concealer. Mascara is natuurlijk de basis van heel je make-up, daar begon trouwens ook heel mijn avontuur mee. Eyeliner en oogschaduw, ik kan gewoon niet meer zonder! Ik doe elke dag wel wat oogschaduw op, en bij oogschaduw, daar hoort eyeliner bij! Althans, dat vind ik, haha. Concealer heb ik als vierde product, gewoon om een paar plekjes toch even te camoufleren. 

Anouk: Oeeh! Lastig. Soieso mascara en oogpotlood. Ik ga nauwelijks de deur uit zonder mascara. Ook concealer is iets heel belangrijks voor mij, gewoon wel fijn als je er mooi en netjes uit ziet zonder allerlei vervelende plekjes in je gezicht. En als vierde foundation, om mijn gezicht egaal te maken.


Tumblr_m6zv3av60k1rswm0ho1_500_large

Wat vind je het leukste aan make-up?

Britt: Dat je er helemaal mee bezig kan zijn. Je kan echt heel creatief ermee zijn, en je voelt je natuurlijk mooier met make-up op. 

Anouk: Dat er zoveel verschillende soorten make-up zijn en dat je er lekker mee bezig kan zijn. Het is ook erg leuk dat je door make-up iemand zo anders kunt laten lijken en dat het je natuurlijk een stukje mooier laat voelen.

Wat vind je van drogisterij make-up versus duurdere merken?

Britt: Nou moet ik eerlijk zijn, ik heb nog maar één product dat behoort bij de 'duurdere merken', hier kan ik dus niet echt over oordelen.. haha!

Anouk: Hetzelfde hier! Ook ik kan er niet echt over oordelen. In de toekomst ben ik zeker van plan wat duurdere merken aan te schaffen, maar op dit moment is dat nog niet echt mogelijk.

Welke tip heb je voor beginnende make-up gebruikers?

Britt: Gebruik niet te veel, en begin gewoon met een beetje mascara (geen waterproof, haha). Bouw het langzaam op! :-).

Anouk: Oefen veel en geef niet gelijk op! Eyeliner kan in het begin erg lastig zijn, maar als je een tijdje oefent zie je hoe mooi het je staat. 

487682_356696934400098_64069053_n_large

Welke make-up trend heb je nooit begrepen?

Britt: Daar moet ik even over nadenken, hoor! Ohja, ik weet het. Een donkere/zwarte eyeliner rondom heel je oog. Nah, dat is niks voor mij! En dan ook nog eens heel dik... tja, het blijkt dus echt een keertje in de mode geweest te zijn! Maar nee, mij niet gezien, haha!

Anouk: Lastig alweer! Te veel blush vind ik echt afschuwelijk, dus ik denkt dat ik die trend niet echt begrijpt. Het lijkt dan net als of je het heel erg warm hebt of zo. Neeh, niks voor mij.

Wat vind je van de beauty community op Youtube?

Britt: Helemaal leuk! Als ik mij verveel, ga ik snel al een leuk filmpje opzoeken op Youtube. Mijn favoriete filmpjes blijven toch die van Livelifegorgeous, wat een geweldig duo! Echt, ik moet soms gewoon spontaan lachen als hun een filmpje samen hebben. I love it :)

Anouk: Ik vind het super leuk! Vooral de filmpjes van de bekende beautyblogs zoals, Beautygloss en Misslipgloss vind ik erg leuk. Hun tips probeer ik echt een beetje op te volgen, en hun ooglooks na te maken. 

Dit was de tag! En natuurlijk mag je hem overnemen, haha :-)

De plaatjes komen van weheartit.com 5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...