zondag 21 juli 2013

DIY | Chocolate Mask


Vandaag een leuke (en lekkere) DIY, namelijk een chocolade masker met eigen ingrediënten. Ik wilde dit masker al zo lang uitproberen, en nu heb ik ook daadwerkelijk gedaan. Lees verder hoe je dit maskertje moet maken en of het wat met mijn huid doet!
De benodigdheden:

-Melk, halfvol of vol. Maakt niet zo veel uit.
-Bakje
-Twee eetlepels
-Cacaopoeder


Dit is mijn cacao poeder. Ik heb het van het merk Krüger, en dit kost 1,49 euro. Met deze poeder en wat melk kom je al heel ver!


Ik doe vier eetlepels van het cacaopoeder in het bakje. Ik had er vier, maar je kunt er denk ik ook wel twee of drie doen. Net hoeveel je wilt gebruiken.En dan ook vier eetlepels melk! Dit goed door elkaar roeren.


Toch deed ik er nog wat meer melk bij, anders werd het net koek. Daarna ging het ook beter met roeren. Dit verschilt natuurlijk, want als het juist te waterig is moet je er weer wat cacaopoeder bij doen.


En dan het maskertje aanbrengen! Zo ziet het er dus uit, haha. De structuur is goed te doen om hem aan te brengen.

Ik heb hem er ongeveer 20 minuten erop laten zitten. Het maskertje wordt wel wat harder, maar niet zo dat je je gezicht niet meer kunt bewegen.
Het eraf halen is wat anders: je moet telkens je handdoek/washand goed natmaken anders lukt het nauwelijks. 

Maar het resultaat mag er zeker wezen! Mijn poriën op mijn neus zijn bijna allemaal verdwenen. Mijn neus is echt een poriën plek, vol met bultjes en puistjes. Na dit masker was mijn neus erg zacht! 
Ook een plekje onder mijn kin was zeker verminderd.

Dit is zeker een aanrader en erg budget-proof ook! Melk heb je bijna altijd wel in huis en met een pak cacaopoeder kan je ook erg lang mee doen.

8 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...